Avada Car Dealer News

Selandia Automobiler A/S ekspanderer med opkøb af Ødegaard Biler A/S

Fra 1. april har Selandia Automobiler A/S med base på Sjælland købt Ødegaard Biler A/S og dermed får koncernen samlet set fire afdelinger fordelt på Ringsted, Næstved, Sakskøbing og Nykøbing Falster.

Med opkøbet bliver Selandia Automobiler den største singlebrand Ford-forhandler øst for Storebælt og med fire lokationer og mere end 60 ansatte tager man et vigtigt skridt i retningen af at fremtidssikre organisationen i en tid, som i den grad har udfordret hele bilbranchen.

Med opkøbet styrker Selandia sin position som specialiseret Ford-forhandler og forretningen dækker nu hele Midt- og Sydsjælland samt Lolland og Falster. Dermed kan man sikre Ford-specialister og lokal service for alle erhvervsdrivende og private Ford-kunder i regionen.

”Vi kigger ind i et marked, hvor der i fremtiden skal være færre men større forhandlere. Derfor er vi utrolig glade for, at vi har kunne indgå en aftale med Christian og Hans-Jørgen om overtagelse af Ødegaard Biler, som vil styrke begge parter de næste mange år frem,” forklarer administrerende direktør i Selandia Automobiler, Michael Therkildsen.

”Det er jo en yderst respekteret virksomhed vi overtager og jeg glæder mig meget til at vi skal i gang med at udnytte hinandens viden og erfaring,” fortsætter Michael Therkildsen.

Det er dog heller ikke nogen ukendt virksomhed, som han nu får ind i organisationen. Han var nemlig i praktik i virksomheden tilbage i 1987, inden han for alvor trådte ind i branchen.

Også for ejerne bag Selandia Automobiler, familien Petersen fra Slagelse, trækker Ødegaard Biler historiske spor: ”Min farfar var værkfører i afdelingen i Nykøbing inden han for mange år siden købte sin egen forretning i Slagelse. Det glæder mig derfor meget at vi nu får Ødegaard Biler med i den organisation, han selv var med til at grundlægge”, fortæller Jens Petersen.

Hos Ødegaard Biler glæder man sig også meget over at have fundet en fælles fremtid med Selandia Automobiler:

”Vi mødtes til en kop kaffe for nøjagtig et år siden og da kemien var god, blev vi enige om at fortsætte arbejdet med at få enderne til at mødes,” fortæller Hans-Jørgen Madsen og fortsætter: ”Både Christian og jeg glæder os meget til, sammen med medarbejderne, at bringe Ødegaard Biler videre til næste niveau sammen med Michael Therkildsen og hans organisation”.

I første omgang kommer der ikke til at ske de store ændringer for hverken kunder eller medarbejdere. Ødegaard Biler fortsætter under det nuværende navn og alle medarbejder fortsætter ligeledes i organisationen.

Også hos Ford Danmark ser man særdeles positivt på opkøbet:

Ford Danmarks adm. direktør, Frank Skjærbæk udtaler: ”Ford Danmark ser Selandia Automobilers køb af Ødegaard Biler som en naturlig udvikling og ser meget positivt på det fremtidige samarbejde. Fremadrettet tror vi på at opkøbet kan være med til konsolidere Ford på sydhavsøerne.”

Stort potentiale på Lolland og Falster

Selandia Automobiler har de seneste 2½ år været inde i en rivende udvikling:

”Vi har fået rigtig godt styr på vores to forretning i Ringsted og Næstved og har sideløbende kunne se, at der også sker en stor udvikling i markedet på Lolland og Falster – og dét vil vi gerne investere i,” fortæller Michael Therkildsen. ”Vi manglede blot den rigtige partner og dem har vi nu fundet”.

Fremtidens værksted sælges på abonnement

Ét af de tiltag man snart vil se implementeret i hele koncernen, er Selandia SAFE – en fordelsklub, hvor kunderne som medlemmer vil kunne opnå store besparelse på både deres værkstedregning, deres brændstof og en række andre services.

For hos Selandia Automobiler har man længe vidst at fremtidens værksted, skal være på abonnement.

”I dag har alle husstande jo adskillige abonnementer på alt fra telefon og tv-pakke til varmepumper og hårde hvidevarer. I de seneste år har man også fået biler på abonnement ligesom privatleasing er blevet utrolig populært. Så vores kunder er i dag vant til abonnementer og det kan vi se også er blevet populært på værkstedet,” fortæller Michael Therkildsen.

Selandia SAFE er blot første skud på stammen – for mens der i fremtiden bliver færre men større forhandlere, så bliver udbuddet af nye abonnementsløsninger til biler noget, der for alvor vil slå igennem de kommende år.